Szingapúr

A 100. napon érkeztem meg Szingapúrba 🙂 Nem volt az eredeti de még az útközbeni terveim közt sem Szingapúr, csupán azért, mert nagyon drága ország. Aztán valahogy a fülembe mászott az a bogár és úgy döntöttem Bali előtt “beugrok” pár napra ide is. 🙂

Nos, mint ahogy mindenki mondja Szingapúr a kakukktojás a Délkelet ázsiai régióban, nagyon modern, tiszta, az elsődleges nyelv az angol, amit mindenki beszél és állitólag a világ legdrágább országa. Ország, ami igazából csak egy város. Ja és áll.tilos rágózni. 😀

Már a reptér is makulátlan volt és csendes, a wifi nem működött de tök jól szervezett shuttle bus-szal bejutottam a városba.

IMG_20170802_141914-min.jpg
reptér – és ott jön a narancssárga szörny, az az én táskám 😀

Iszonyat meleg van, perzsel a nap itt is. A legolcsóbb hostelt foglaltam le, 17 dollár per éj és shitty. 3 napig nem aludtam, mert 3 kövér ázsiai nővel kerültem egy szobába, akik valószinűleg farkasok közt nevelkedtek. Éjjel horkoló verseny volt, majd random időpontokban felkeltek az éjszaka közepén, és elkezdtek tök hangosan cseverészni vagy matatni… Sebaj. Mivel csak 3 napom volt itt, a lehető legkevesebb időt akartam a szálláson tölteni.

Ledobtam a cuccaimat és már mentem is körülnézni. Igazából egyetlen dolog volt, amit mindenképp látni akartam, a szuper fák.

DSC03538-min

A metró itt is behálózza az egész várost, igy elég könnyű körbejárni. Viszont nem olyan praktikus, mint pl KL-ban. Itt egy papir kártya a jegy, amire a megfelelő megállót kiválasztva lehet “jegyet” tölteni az automatákban, majd ezzel lehet a kapukon áthaladni.

IMG_20170803_135522-min.jpg

A metró itt is szupermodern és tiszta és szinte minden nagyobb csomóponton vannak “segitők”, a helyi bkv munkatársai,  akik megmondják mire szállj. Ugyanis itt egy vágányon 2 metró is jár, csak másfelé  kanyarodnak.

Végre megérkeztem Gardens at the Bay-hez. 🙂

Rögtön a bejáratnál van a hires Marina Bay Sands hotel, a szálloda ahol kötelező lakni, ha itt vagy Szingapúrban,  és aminek a legfelső emeletén van ez a medence, ahonnan kb egész Szingapúrt belátod.

Related image
57. emelet – sajnos nem én fotóztam

This slideshow requires JavaScript.

 

Párszor átmentem az épületen a fákhoz vezető úton, fancy meg kell hagyni. Csak a kaja részleg volt akkora mint egy szupermarket kb.

Eljátszottam a gondolattal, hogy befizessem-e magam egy éjszakára ide, de végül arra jutottam, hogy minek, a nap végén ez is csak egy szoba ággyal. Most rákerestem, mennyi is egy éj: 150.000 Ft-nál kezdődik. 😀 Najó, talán majd ha gazdag leszek. De ebből kb egy hónapig élhetnék Thaiföldön 😀

Gardens by the Bay

DSC03523-min.JPG

Ez a hely egy csoda! De tényleg. Ez egy hatalmas nagy kert végülis, különböző témákkal, mint például a szuperfa erdő, vizesések, szőkőkutak, mindenféle fa, növény és állat. A kertben való lófrálás ingyenes. Egy egész napot el lehet itt tölteni, annyira szép és nyugis.

This slideshow requires JavaScript.

Elég hamar ki lehet szúrni már messziről a fákat, ugyanis hatalmasak. Nagyon futurisztikus, ahogy sétálsz alattuk, mint egy kis hangya.

This slideshow requires JavaScript.

Van fent is egy út, ahol konkrétan körül lehet őket járni, vagy csak alattuk feküdni. Egyébként nem csak szépek, hanem napenergiát gyűjtenek, amit aztán a parkban fel is használnak.

DSC03586-min

Minden este 7.45 és 8.45-kor pontban kezdődik a “koncert”, amikor is kivilágitják őket és kis zenés show van. Hát ez brutál jó volt, minden este elmentem megnézni különböző megfigyelési pontokról, volt, hogy egy dombon ültem, volt amikor a fák alatt feküdtem. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

DSC03740-minDSC03622-minDSC03716-minDSC03717-min

Minden nap más volt a műsor de volt egy kedvenc dalom, ami szerencsére minden este lement, arról szólt, hogy szingapúriak vagyunk és mennyire király annak lenni. 😀 Most rákerestem és ez a nemzeti daluk, ime egy verzió, a fák alatt jobban szólt:

 

Csak ezért a parkért megéri elmenni Szingapúrba szerintem, ilyen máshol nincs. SuperLike!

——————————

Little India

 

Szingapúr is egy olvasztótégely, indiai, kinai, maláj és egyéb nemzetek élnek itt egymás mellett. Szingapúr tényleg elég drága amugy a többi ázsiai országhoz viszonyitva, de itt is meg lehet találni a “street food” utcákat, ahol tök olcsón lehet kajálni. Jó, igaz legtöbbször helyi kaját, rizst csirkével vagy hallal, fried noodles stb, nem párolt homár de ha alacsony a budget, ez is tökéletes.

Egy megállóra laktam Little Indiától. A név sokat elárul: indiai negyed. Tök jó szines házak, graffitik, indiai kaja mindenhol, aranyékszer boltok (amik mindig tele voltak vásárlókkal, főleg indiaiakkal), a nők tikipus indiai cuccokban. Nagyon jópofa környék és baromi jó a kaja. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

———————-

ChinaTown

Mint minden nagyobb városban, itt is van kinai negyed is természetesen. Nekem annyira nem jött be, semmi extra, nagyon turistás meg kicsit lehúzósnak is tűnt, de ha olcsó szuvenirt akar venni az ember, arra tökéletes.:)

This slideshow requires JavaScript.

A város amugy felhőkarcolók gyűjteménye, nemhiába a világ egyik üzleti központja.

DSC03689-minDSC03690-minDSC03691-minDSC03698-min

Talán Szingapúr az első hely Ázsiában, ahova simán kiköltöznék, ha találnék valami munkát:)

A 3 nap nagyon gyorsan elröppent, igazából nem tudok sok mindenről beszámolni, nem látogattam végig minden látnivalót sajnos, pedig még lett volna csomó dolog, amit megnéztem volna. A napok nagy részében a városban csavarogtam, próbáltam feldolgozni ezt a szupermodern, csodajó helyet itt Ázsia közepén, ahol mindenki tökéletesen tud angolul és nagyon segitőkész. Eleinte furcsa látni a sokféle ember keveredését, meg például azt, hogy  a plázában szembe jön veled egy burkába csavart nő gucci táskákat lobogtatva, utána meg 2 indiai nő a tipikus indiai leplekben, majd 3 tini kiscsaj mikromini rövidgatyákban 😀 Fura de úgy tűnik, itt jól megférnek egymás mellett.

Ide még visszajövök az tuti.:)

This slideshow requires JavaScript.

Holnap pedig az utolsó ország következik: Indonézia.

U.I.:

egyre több csajon látok ilyet, ez a legújabb menőség? 😀 ha jól emlékszem van valami hasonló mamuszom otthon 😀

IMG_20170802_172957-min.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s