Vientiane

Mindenki azt mondta, nincs tul sok minden Vientiane-ban, a többség csak átszáll valamire itt. Tényleg nincs itt túl sok minden, de tök jó hangulata van a városnak.

Par órás szardínia konzerv szerű minibusz út után megérkeztem ide, a hostelem baromi olcsó es nagyon nagy. Pont a folyó és a night market mellett.

A felső ágyat kaptam, amit utálok, baromi ijesztő, a matrac kőkemény. A szobatársaim jó fejek, különösen Bryan, a new yorki ápoló. A humora borzasztó, kb mint az enyém, de nagyon szórakoztatóan lökött. Igy hamar megtaláltuk a közös hangot. Igy a következő pár napban együtt lógtunk:)

Este kimentem egy isteni levesért, majd megnéztem a piacot.

 

IMG_20170602_194329
leves függőség

 

Főleg olcsó gagyi ruhákat meg elektronikai kütyüket árulnak röhej pénzekért, főleg a helyiek voltak kint amúgy. A parton minden este naplementekor aerobic van, szinten főleg a helyiek részvételével. Inkább csak ugrálás, nem egy kőkemény óra de tök jo, hogy minden este kijönnek es amúgy 2 órán at nyomják 😀 A harmadik napra függője lettem az iszonyú monoton aerobic zene+ laoszi számolás kombinációjának. Bárcsak le lehetne tölteni valahonnan 😀

DSC01071DSC01070

IMG_20170602_184450

 

Bryannel be akartunk állni egyik este, de inkább egy fagyival a kezünkben néztük őket 😀

Másnap robogót béreltünk, en ültem hatul es elmentünk a közeli Buddha parkba.

Habár eleve a turistáknak építettek, nincs mögötte misztikus történelem, mégis tök szép volt. Mi odaképzeltük a sztorikat .Nem voltak túl sokan, gyanítom azért, mert kb. 4 ezer fok volt.  Tulajdonképpen  csak egy park, ami tele van különféle élethelyzetekben ábrázolt Buddha szobrokkal.

Íme a kollekció:

This slideshow requires JavaScript.

Utána elrobiztunk egy templomba, ahol minden szombaton ingyen meditáció van es lehet a monkokkal dumcsizni, meg mindenfélét kérdezni tőlük, hogy gyakorolhassak az angoljukat. A meditációt meg is találtuk, kb egy öreg creepy fazon, meg két kamu buddhista turistán kívül senki nem volt ott, meg az egésznek tok fura hangulata volt, úgyhogy azt kihagytuk.

De nagyon fel akartam tenni a kérdéseimet a szerzeteseknek de egyet sem találtunk, aki úgy nézett volna ki, mintha trécselni akarna:(. Valószínű későn érkeztünk 😦  Ez van. Most már igy halok meg, hogy sosem tudom meg, miért hordanak pont narancssárgát, vagy, hogy tényleg csak egyszer esznek-e egy nap, es ha igen mit. Es amúgy is mit csinálnak egy  átlagos napon?

Na majd az Angkor Watban levadászok egyet..

Visszarobogtunk a varosba, kajáltunk a Mekong partján, ami B életének legjobb kajája volt elmondása szerint. Amúgy is minden kaját úgy élvez, mintha varázsfőzet lenne 😀

Este a teraszon söröztünk, ahonnan pont látjuk a naplementét meg  a piacot, meg az aerobicot. 🙂 A harmadik szobatársunk kicsit fura, valószínű nőgyűlölő vagy csak nagyon félénk, de ha belépek a szobába ő kimegy 😀 Amúgy az egész napot füvezéssel es/vagy alvással tolti 😀

Lefoglaltam a repjegyem Kambodzsa fővárosába, Phnom Penh-be, a laoszi fapadossal, 25 ezerért.

Az utolsó nap kb ugyanúgy telt, a varosban csavarogtunk, kaja, sor, terasz, sor. De a nőgyűlölő haverom kezdett feloldódni, mar kijött velünk a teraszra is. De továbbra is nagyon sokat alszik 😀 Mar kezdtem erezni, hogy elég volt Laoszból, ideje másik országot is megnézni. Viszont az emberek miatt meg maradtam volna legalább egy hetet, meg akkor is ha csak a teraszon sörözünk egész nap .

Másnap reggel közös reggeli után elköszönünk egymástól, majd indulok a reptérre. Láss csodát, a nőgyűlölő barátom is megölel. 🙂

Ajh nagyon nem akarodzik elmenni, tökre megkedveltem ezt a lököttet. Jó lenne együtt menni tovább, de kb pont ellentétes az útvonalunk. Hát ez az egyik nagy hátránya ennek az utazásnak..  Es megint elfelejtettünk közös képet csinálni.. 😦 De talán meg talizunk valahol.

Laosz csodajo volt, felkerült a meg visszajövök listámra. 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s